Μετεωρολογικός Σταθμός Φιλύρου - Σχετικά για τον Μετεωρολογικό Σταθμό Φιλύρου

Σχετικά με το Μετεωρολογικό Σταθμό Φιλύρου

Η ιστοσελίδα τροφοδοτείται από έναν αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό της Oregon Scientific  τύπου WMR 100. Τα δεδομένα συλλέγονται αυτόματα και η σελίδα ενημερώνεται κάθε 10 λεπτά. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βροχόμετρο, δύο αισθητήρες θερμοκρασίας - υγρασίας και έναν αισθητήρα μέτρησης υπεριώδους ακτινοβολίας UV, τοποθετημένα σε βέλτιστες θέσεις για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια.Το βροχόμετρο έχει μετασκευαστεί έτσι ώστε να δίνει μετρήσεις βροχόπτωσης με ανάλυση περίπου 0.3 mm, ενώ είναι και θερμαινόμενο σε θερμοκρασίες κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου. Τα δεδομένα για την πρόγνωση λαμβάνονται από τις εξής πηγές:

Δεδομένα GFS: Earl's Model Page

Δεδομένα METAR: NOAA, Metar.gr, ΕΜΥ

Οι αισθητήρες βρίσκονται σε απόσταση 10 m από την επιφάνεια του εδάφους. Το δεύτερο σετ αισθητήρων βρίσκεται σε απόσταση 2 m από το έδαφος. Συνολικά ο σταθμός (υλικό και λογισμικό) βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης

Σχετικά με την τοποθεσία

Ο αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός βρίσκεται στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης στην περιοχή Γερακίνα.

Η περιοχή είναι ημιαστική με υψόμετρο περίπου 400m

Επικοινωνία

ΤΘ 2508

57010 Φίλυρο

admin@filyro.gr

http://meteo.fiyro.gr

Σχετικά με τη σελίδα

Διαθεσιμότητα εξυπηρετητή

server monitoring service

Δοκιμάστε την ταχύτητα απόκρισης του εξυπηρετητή

ping

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, Εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.

Αυτή η σελίδα συμμορφώνεται με το XHTML 1.0. Επαληθεύστε τα XHTML και CSS αυτής της σελίδας.

Επίσης τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στην σελίδα του Μετεωρολογικού Σταθμού Φιλύρου στο Metar.gr, καθώς και στην αντίστοιχη σελίδα του WUnderground.com.

filyro.gr